Прекомерно хлорирана вода в басейна Диана, най-големият плувен комплекс на територията

...
Прекомерно хлорирана вода в басейна Диана, най-големият плувен комплекс на територията
Коментари Харесай

Инцидент в плувен басейн: Десетски състезатели получиха алергични реакции 

Прекомерно хлорирана вода в басейна " Диана ", най-големият плувен комплекс на територията на София, заплаши здравето на деца - плувци, десетки състезатели получиха алергични реакции.

Инцидентът е от през вчерашния ден по време на Държавното състезание по плуване. Непрофесионално отношение и неприятно ръководство са в основата на случая, открива първочалната инспекция. Състезателите са дишали мъчно - за това описват треньори и родители.

Според осведомени вероятните аргументи за несъразмерното хлориране на водата в басейн " Диана " са няколко. Една от тях е, че от седмица басейнът няма шеф. В началото на седмицата се появил новият шеф, само че след това се отказал от поста.

Второ - треньори по плуване, които не пожелаха да застанат пред камера, позволяват и още една причина - че несъразмерното хлориране на водата може да е бойкот на измененията в управлението на басейна. Така или другояче обаче последствията са факт. Ето какво споделиха пред Българска национална телевизия част от родителите.

" Децата всеобщо кихаха, кашляха, получаваха болки в гърдите. Състезанието беше прекратено. Имало е три пъти над допустимото хлор във водата. "

 

" Това е вторият път за тази година, в който децата кашлят. Има припаднали, има алергични реакции. Може би в действителност някой би трябвало да ревизира какво се случва на този басейн. "

 

" Не виждам човек, който да каже, че това е обикновено. Държавното състезание на България се организира тук - един път в цялата страна и да има такива пропуски... "

Днес ситуацията в басейна последователно се възстановява. В момента тук се организира държавното надпреварата по плуване. Притесненията обаче остават, тъй като съгласно осведомени, в случай че не се назначи нов началник, е допустимо след профилактиката на басейна през август, той повече да не отвори порти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР